Partacz Cz. Od Badeniego do Potockiego. Stosunki polsko-ukrainskie w Galicji w latach 1888—1908 - Зимомря М. I.; Задорожний, В. Є. (Український історичний журнал, 2025)
Partacz Cz. Od Badeniego do Potockiego. Stosunki polsko-ukrainskie w Galicji w latach 1888—1908. — Torun, 1996. — 282 s.