М. Гайдош, С. Конєчни. Становище русинів-українців у Словаччині в 1948–1953 pp.; Б. Зілинський. Українці в Чехії й Моравії (1894) 1917–1945 (1994) - Віднянський, С. В.; Євсеєнко, І. В. (Український історичний журнал, 2025)
.