Ю. І. Шаповал. Людина і система: штрихи до портрета тоталітарної доби в Україні - Варшавчик, М. Я. (Український історичний журнал, 2025)
Ю. І. Шаповал. ЛЮДИНА І СИСТЕМА: ШТРИХИ ДО ПОРТРЕТА ТОТАЛІТАРНОЇ ДОБИ В УКРАЇНІ. Київ, 1994. — 270 с.