В. А. Смолій, В. С. Степанков. Богдан Хмельницький - Мицик, Ю. А. (Український історичний журнал, 2025)
Смолій В. А., Степанков В. С. БОГДАН ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ: СОЦІАЛЬНО-ПОЛІТИЧНИЙ ПОРТРЕТ. К.: Либідь, 1993.