Партійно-радянський апарат у системі влади: Новий погляд на проблему - Кульчицький, С. В. (Український історичний журнал, 2025)
Пропонований увазі читачів матеріал є одним з розділів книги С. В. Кульчицького «Україна в добу нової економічної політики (1921—1928 рр.)», яка буде видана обмеженим тиражем поліграфічною ділянкою Інституту історії України НАМ України. Завданням книги є спроба по-новому поглянути на основні реалії історії УСРР зазначеного періоду на тлі загальнорадянської історії. Зроблені висновки, на думку автора, матимуть значення для розробки нової концепції історії України. Створення наукової концепції вітчизняної історії є початковим етапом у підготовці багатотомної «Історії українського народу».