Колективізація і голод в Україні (1929–1933 pp.) - Пиріг, Р. Я. (Український історичний журнал, 2025)
КОЛЕКТИВІЗАЦІЯ І ГОЛОД НА УКРАЇНІ (1929—1933 рр.). ЗБІРНИК ДОКУМЕНТІВ І МАТЕРІАЛІВ. К.: Наук. думка. — 1992. — 736 с.