Т. Мацьків. Гетьман Іван Мазепа в західньоєвропейських джерелах 1687–1709 - Шевченко, Ф. П. (Український історичний журнал, 2025)
Теодор Мацьків. Гетьман Іван Мазепа в західноєвропейських джерелах 1687—1709. Мюнхен, 1988 — 286 с.