Сталінізм і Україна (Продовження): Маловідомі сторінки історії - Шаповал, Ю. І. (Український історичний журнал, 2025)
У даному розділі йдеться про справи, інспіровані НКВС у 1938 р. в Україні, зокрема, про невідому раніше справу так званої «української націоналістичної організації «Молода генерація». Автор торкається подій 1939—1940 рр. на західно-українських землях. Продовження. Початок див.: Укр. іст. журн. — 1990. — № 12; 1991. — № 2, 4—8, 10—12; 1992. — № 1—5.