Юзеф Пілсудський. Факти і міфи (Закінчення) - Штарський, Мар'ян (Український історичний журнал, 2025)
Розповідається про життєвий шлях Юзефа Пілсудського (1867—1935 рр.). Наводяться численні факти про його участь у боротьбі за незалежність Польщі, а після її здобуття — у політичному житті II Республіки, диктатором якої він став у 1926 р. Спростовуються вигадки та розвінчуються різного роду міфи й легенди, пов’язані з особою цього діяча, а також розкривається механізм їх творення. Закінчення. Початок див.: Укр. іст. журн. — 1992. — № 4.