Фольксдойче в Україні (1941—1944 pp.): Маловідомі сторінки історії - Коваль, М. В.; Медведок, П. В. (Український історичний журнал, 2025)
Розповідається про долю німецького населення України за умов фашистської окупації. На численних документальних фактах викриваються спроби окупаційної адміністрації використати етнічних німців (фольксдойче) у своїх планах побудови «нової Європи». Значна увага приділена причинам краху цих намірів, а також драматичній долі фольксдойче у складних обставинах останнього періоду війни.