Декабристи і родина Потебень: Новий погляд на проблему - Франчук, В. Ю. (Український історичний журнал, 2025)
Розповідається про вплив М. М. Муравйова, людини близької до декабристів, на братів Потебень, з родини яких вийшли два видатних діячі епохи — вчений і революціонер.