Оцінка творчої спадщини Ю. І. Гуци-Венеліна у вітчизняній історичній літературі - Данилюк, Д. Д.; Ілько, В. І. (Український історичний журнал, 2025)
Висвітлюється творча спадщина відомого вченого-славіста Ю. І. Гуци-Венеліна, аналізується література, присвячена науковим публікаціям дослідника.