Ліворадикальні партії в Україні напередодні жовтневого перевороту: З історії політичних партій і рухів України - Левенець, Ю. А. (Український історичний журнал, 2025)
Зроблено спробу визначити сутність діяльності ліворадикальних партій на Україні до жовтня 1917 р. Основна увага приділяється Революційній Українській партії (РУП), діячі якої зробили помітний внесок у справу пробудження національної самосвідомості українського народу.