До оцінки наукової й громадської діяльності М. І. Костомарова: До 175-річчя з дня народження М. І. Костомарова - Пінчук, Ю. А. (Український історичний журнал, 2025)
Розкрито зміст і показано значення наукової та громадської діяльності М. І. Костомарова, порушено питання про існування його історичної школи та вшанування пам’яті цього визначного вченого