Деформації в розвитку українського села у 80-х — на початку 90-х років: Новий погляд на проблему - Панченко, П. П. (Український історичний журнал, 2025)
В статті висвітлюється складний еволюційний процес в українському селі у 80-х — на початку 90-х років. Відверто розповідається про дискримінаційну політику держави щодо нього.