Поляки на Україні в X–XIX ст. - Кондрацький, А. А. (Український історичний журнал, 2025)
В статті висвітлюються суспільно-політичні та культурні аспекти історії формування і розвитку польської діаспори на Україні від перших літописних згадок до кінця XIX ст.