З. Когут. Російський централізм і українська автономія. Імперське поглинення гетьманства. 1760—1830 рр. - Камінський, Є. Є. (Український історичний журнал, 2025)
Kohut Zenon Е. RUSSIAN CENTRALISM AND UKRAINIAN AUTONOMY. IMPERIAL ABSORPTION OF THE HETMANATE. 1760— 1830 s. Cambridge (Mass.): Harvard Ukrainian Research Institute. — 1988. — 363 p. З. Когут. РОСІЙСЬКИЙ ЦЕНТРАЛІЗМ І УКРАЇНСЬКА АВТОНОМІЯ. ІМПЕРСЬКЕ ПОГЛИНЕННЯ ГЕТЬМАНСТВА. 1760—1830-ті pp. Гарвардський університет, 1988. — 363 с.