Україна. Історія (Продовження) - Субтельний, Орест (Український історичний журнал, 2025)
Коротко розкривається сутність сталінізму, розповідається про перший п’ятирічний план та про події, пов’язані з процесами індустріалізації й колективізації на Україні, зокрема про ліквідацію куркульства. Продовження. Початок див.: Укр. іст. журн. — 1991. — № 4, 6—9.