М. О. Скрипник як діяч української радянської культури (1927–1933 pp.) - Шарпатий, В. Г. (Український історичний журнал, 2025)
Зроблено спробу висвітлити роль М. О. Скрипника як наркома освіти республіки у розвитку театру, музики і образотворчого мистецтва.