Західна Україна на початку другої світової війни 100-річчя української еміграції в Канаді: Новий погляд на проблему - Ковалюк, В. Р. (Український історичний журнал, 2025)
Відтворюється картина дипломатичної та військової боротьби за територію Західної України, що розгорілася у вересні 1939 р. внаслідок реалізації умов таємного протоколу до радянсько-німецького пакту про ненапад від 23 серпня 1939 р.