Універсали – визначальні віхи історії Центральної Ради (Закінчення): Новий погляд на проблему - Гамрецький, Ю. М. (Український історичний журнал, 2025)
Діяльність Центральної Ради — ліберально-демократичної організації парламентського типу, яка очолила національний рух, що широко розгорнувся на Україні в 1917 р., знайшла відображення у виданих нею чотирьох універсалах. Непослідовність і нерішучість Ради при розв'язанні соціальних питань спричинили падіння її впливу в масах, а змова з кайзерівською Німеччиною обернулася національною трагедією для українського народу. Закінчення. Початок див.: Укр. іст. журн. — 1991. — № 8.