Робітничий клас України в роки перших п’ятирічок в історичній літературі другої половини 50-х – на початку 80-х років - Колесник, В. Ф. (Український історичний журнал, 2025)
Дається історіографічний аналіз літератури другої половини 50-х — першої половини 80-х рр. про трудову активність робітничого класу Української РСР у роки довоєнних п’ятирічок.