Сталінізм і Україна (Продовження): Маловідомі сторінки історії - Шаповал, Ю. І. (Український історичний журнал, 2025)
У даному розділі статті завершується розповідь про так званий «контрреволюційний заколот» у сільському господарстві України у 1933 р. Йдеться про те, як голод початку 30-х рр. був використаний сталінським керівництвом для згортання політики «українізації» і викриття нового «національного ухилу», цього разу пов’язаного з ім’ям М. О. Скрипника. Продовження. Початок див.: Укр. іст. журн. — 1990. — № 12; 1991. — № 2, 4, 5, 6, 7