Між двома війнами (1921–1941 pp.): До створення праці «Історія України. Короткий нарис» - Кульчицький, С. В. (Український історичний журнал, 2025)
У статті на основі нових підходів, з використанням не відомих раніше даних розкриваються кардинальні питання історії України міжвоєнного періоду — перехід до нової економічної політики, утворення Союзу РСР, успіхи і труднощі індустріалізації, колективізація і голод 1932—1933 рр., культурне будівництво, возз’єднання українських земель.