Сталінізм і Україна (Продовження): Маловідомі сторінки історії - Шаповал, Ю. І. (Український історичний журнал, 2025)
У даному розділі статті йдеться про долю академіка М. І. Яворського, безпідставно засудженого за справою так званого «Українського національного центру». Автор торкається ситуації, пов’язаної з голодом 1932—1933 рр., яку Сталін використав для згортання політики «українізації». Продовження. Початок у № 12 за 1990 р., №№ 2, 4, 5, 6 за 1991 р.