Сталінщина й доля західноукраїнської інтелігенції (20-ті – 40-ві роки XX ст.) (Продовження): Новий погляд на проблему - Рубльов, О. С.; Черченко, Ю. А. (Український історичний журнал, 2025)
У розділі йдеться про політику сталінщини щодо західноукраїнської інтелігенції в другій половині 40-х років. Цей час, що на міжнародній арені дістав назву періоду «холодної війни», ознаменувався у Радянському Союзі, зокрема в УРСР, посиленням ідеологічної реакції, розгортанням наступу на інакомислячих, черговими хвилями вишукування «контрреволюціонерів» та «націоналістів». У складних умовах західноукраїнського регіону ці процеси мали свою специфіку. Продовження. Початок див.: Укр. іст. журн. — 1991. — № 1—5.