Загибель Івана Богуна - Яковлева, Т. Г. (Український історичний журнал, 2025)
Події, пов’язані з невдалим походом Яна Казиміра на Русь у 1663—1664 рр., не привернули особливої уваги істориків. Вони виділили лише один факт — загибель Івана Богуна, героя визвольної війни українського народу 1648—1654 рр. Але при цьому якось забували, що з ним польська шляхта розправилася саме тому, що його дії перекреслили її плани.