М. С. Грушевський: між історією і політикою (1924–1934 pp.) (Продовження): До 125-річчя з дня народження академіка М. С. Грушевського - Пиріг, Р. Я. (Український історичний журнал, 2025)
Висвітлюються науково-організаторська діяльність М. С. Грушевського в 1924—1926 рр., складні стосунки вченого з керівництвом ВУАН та республіки. Продовження. Початок див.: Укр. іст. журн. — 1991. — № 4.