Сталінщина й доля західноукраїнської інтелігенції (20-ті — 40-ві роки XX ст.). (Продовження): Новий погляд на проблему - Рубльов, О. С.; Черченко, Ю. А. (Український історичний журнал, 2025)
У розділі йдеться про започатковане процесом СВУ (1930) стрімке згортання культурних і наукових контактів Західної й Радянської України. Висвітлюється негативний вплив голоду 1932—1933 рр. та систематичних репресій щодо української інтелігенції в УСРР на позицію західноукраїнського громадянства. Продовження. Початок див.: Укр. іст. журн. — 1990. — № 1; № 2; № 3.