Українська козацька держава: До створення праці “Історія України. Короткий нарис” - Смолій, В. А. (Український історичний журнал, 2025)
В статті автор розповідає про основні етапи формування Української козацької держави — від епохи Б. Хмельницького до руйнування Запорозької Січі, оцінює діяльність її керівників, що відіграли свою роль в історії України.