Культурно-національне питання на Україні у XIX ст.: Маловідомі сторінки історії - Шип, Н. А. (Український історичний журнал, 2025)
Розглядаються причини виникнення і загострення культурно-національного питання на Україні, рух інтелігенції за його розв’язання у XIX ст.