Порівняльний підхід у дослідженні постаті Мазепи - Субтельний, Орест (Український історичний журнал, 2025)
У нетрадиційному плані аналізуються погляди істориків різних шкіл і напрямів щодо постаті Мазепи. Автор пропонує своє бачення проблеми, обгрунтовуючи перспективність порівняльного підходу до вивчення цієї складної та неоднозначної особистості в історії України.