Втрати населення України від голоду 1933 р.: Новий погляд на проблему - Кульчицький, С. В.; Максудов, Сергій (Український історичний журнал, 2025)
Автори статті зробили спробу, користуючись відкритими наприкінці 1989 р. матеріалами радянської демографічної статистики, визначити максимум і мінімум втрат українського населення від голоду 1933 р. Вони дійшли висновку про те, що всі відомі людству випадки геноциду не можна порівняти з тим, що трапилося в Українській РСР на початку 30-х років.