Трудова еміграція з Югославії (60—80-ті роки): Маловідомі сторінки історії - Малиновська, О. А. (Український історичний журнал, 2025)
Йдеться про масовий виїзд громадян СФРЮ на тривалий час для роботи за кордоном, його вплив на різні сторони життя країни — економіку, стан трудових ресурсів, фінансову сферу. Висвітлюються позитивні та негативні наслідки трудової еміграції як для країни-експортера робочої сили, так і для окремої особи.