З історії української етнонімії (від "русинів" до "українців") - Балушок, В. (Український історичний журнал, 2018)
Досліджується процес зміни українським народом самоназви. Простежується історія утвердження, поширення й побутування етнонімів «русь»/«русин», «русини» та зміна їх на «українців». Аналізуються причини, чинники такої етнонімічної трансформації, яка нерозривно була пов’язана з етнічним життям спільноти.