Із невідомих листів гетьмана Івана Мазепи до полковника Іллі Новицького (вступна стаття й публікація Ю.Мицика) - . (Український історичний журнал, 2018)
У публікації подаються невідомі листи гетьмана І.Мазепи до компанійського полковника І.Новицького, що відклалися в його унікальному архіві. Представлені матеріали доповнюють наші знання прореалії кінця XVII ст., сприятимуть поглибленню досліджень періоду гетьманування І.Мазепи, а також послужать стимулом для видання всього архіву І.Новицького