Козакознавчі студії в науковій спадщині С.Рудницького - Ковалевська , О. (Український історичний журнал, 2018)
Статтю присвячено 140-й річниці від дня народження та 80-м роковинам загибелі С.Рудницького. Аналізуються перші праці дослідника з ранньої історії козацтва, написані під впливом і керівництвом М.Грушевського. Внесок відомого вченого-географа в розробку історіографії історії козацтва незначний, але змістовно якісний, тож заслуговує на увагу фахівців та гідну оцінку суспільства.