Питання історичної дидактики на сторінках "Українського історичного журналу" - Удод , Олександр Андрійович (Український історичний журнал, 2017)
Окреслюється внесок «Українського історичного журналу» у становлення та розвиток історичної дидактики. Доводиться, що видання було і є трибуною для обговорення найактуальніших проблем дидактики та популяризації її досягнень. На сторінках часопису впродовж усієї його історії опубліковано лекції, консультації, методичні розробки з основних питань історичної науки, чим узагальнено кращий досвід викладання історичних дисциплін.