Дослідження з проблем всесвітньої історії як важливий фактор розвитку вітчизняної історичної науки (за матеріалами "Українського історичного журналу") - Віднянський , Степан Васильович; Мартинов , Андрій Юрійович (Український історичний журнал, 2017)
На основі аналізу матеріалів, уміщених на шпальтах «Українського історичного журналу» за останні десять років, розглядаються тенденції та перспективи всесвітньо-історичних студіювань у нашій країні в контексті вписування вітчизняної історичної науки у світову історіографію.