Становище осередків Української соціал-демократичної спілки на початку столипінської реакції - Федьков , Олександр Миколайович (Український історичний журнал, 2017)
Висвітлюються умови, форми та методи діяльності членів осередків УСДС в українських ґуберніях Російської імперії у другій половині 1907 – на початку 1908 рр. Використання методів дослідження соціальної історії (історії повсякдення) дозволило охарактеризувати Спілку як революційну соціал-демократичну організацію.