Російський фашизм: ідеологічні основи, історія становлення та сучасні модифікації - Гула , Руслан Володимирович; Передерій , Ірина Григоріївна (Український історичний журнал, 2017)
Зроблено спробу розкрити загальну сутність ідеології фашизму, її модифікації у програмних документах російського фашизму через аналіз провідних виявів організаційної та аґітаційно-пропаґандистської діяльності Всеросійської фашистської партії, теоретичних праць основоположника й ідейного натхненника російських фашистів К.Родзаєвського, а також їх реанімацію в реваншистсько-мілітаристських світоглядних настановах радикальних форм концепту «російського світу» та новітніх російських політичних формувань екстремістського спрямування. Виокремлено загальні принципи, на основі яких побудовано програми сучасного російського фашизму.