Дипломати в античних державах Північного Причорномор’я - Скржинська, Марина Володимирівна (Український історичний журнал, 2017)
Уперше зібрано епіграфічні й літературні джерела зі згадками про дипломатичну діяльність еллінів в Ольвії, Херсонесі, Боспорі. Автор показує, як високо цінували заслуги громадян, котрі успішно виконували дипломатичні доручення, а також характеризує завдання, що їх вирішували місцеві й іноземні посли.