Проблеми фінансової політики Російської імперії в роки Першої світової війни в науковій спадщині М.І.Тугана-Барановського - Орлик , С. В. (Український історичний журнал, 2017)
Досліджується наукова діяльність М.І.Тугана-Барановського, спрямована на пошук оптимальної фінансово-економічної політики в умовах спричиненого війною кризового економічного становища Російської імперії. Розглянуто теоретичні погляди фахівця щодо монетарної економіки та особливості їх реалізації у процесі створення національної грошової системи періоду Центральної Ради та Директорії. Зроблено висновок, що публікації М.І.Тугана-Барановського стали важливим джерелом для сучасних дослідників процесів, які відбувалися у фінансово-економічній сфері Російської імперії часів Першої світової війни.