DOKUMENTY і matarialy do historii stosunkow роlskо-radziackich. T.IX. Styczen 1946 – grudzien 1949. – Warszawa: Ksiazka i wiedza, 1974 - Антонюк , С.М.; Юрченко , О.А. (Український історичний журнал, 2025)
.