KWIATKOWSCKI Jan. (Stanislaw Koscielemski). Urodzilem sie w Plonscku... Wspomnienia z pracy і walki. Panstwowy instytut wydawniczy. – Warszawa: Panstwowy instytut wydawniczy, 1972 - Калeниченко П.М.; Нерод , В.О. (Український історичний журнал, 2025)
.