ZBIGNEW W. Miedzy traktatem Andrusowskim a wojna turecka. Stoaunki polako-rosyjskie. 1667–1672. – Warsazawa: Panstwowe Wydawnictwo nsukowe, 1968 - Апанович , О.М. (Український історичний журнал, 2025)
.