Космічний проєкт «ІОНОСАТ – МІКРО»: готовність до реалізації - ЛІЗУНОВ, Г. В.; КОРЕПАНОВ, В. Є.; ЛУКЕНЮК, А. А.; П’ЯНКОВА, О. В.; ФЕДОРОВ, О. П. (Космічна наука і технологія, 2024)
Загальною метою проєкту «Іоносат-Мікро» на супутнику «Мікросат-М» є всебічне дослідження динамічних процесів в іоносфері за допомогою узгоджених космічних та наземних вимірювань для вивчення взаємозв'язку іоносферних збурень з процесами на Сонці, в магнітосфері, атмосфері та внутрішніх оболонках Землі. Підготовка проєкту ведеться за підтримки і в рамках Загальнодержавної космічної програми України і Цільової програми НАН України з наукових космічних досліджень. В статті викладені наукові засади проєкту, описано параметри космічної системи, що створюється, та склад і логіка роботи наукової апаратури.