Картографування екологічного забруднення повітря міста Львів - СОГОР, А. Р.; ЗАЗУЛЯК, П. М. (Космічна наука і технологія, 2024)
Сьогодні стан атмосферного повітря у великих містах України та, зокрема, у місті Львів знаходиться на незадовільному рівні. Основними проблемами у цій сфері є прогресуючий характер негативного впливу на екологічний стан довкілля та здоров’я людей. Оскільки на даний час не існує жодного інтерактивного картографічного матеріалу, який може візуалізувати проблему екологічного забруднення, головною метою цієї роботи було створення інтерактивної карти забруднення атмосферного повітря м. Львів. Для досягнення цієї мети нами було зібрано та систематизовано геопросторові статистичні картографічні матеріали щодо екологічного стану атмосферного повітря м. Львів. Визначено необхідне програмне забезпечення для розробки інтерактивної карти забруднення атмосферного повітря та вивчено його можливості. Розроблено алгоритм завантаження геопросторових даних у створюваний вебресурс. Підібрано шаблон аплікацій для створення карт забруднення атмосферного повітря м. Львів за показниками 2020 р., які вимірювалися на 30 перехрестях міста. Таким чином, було розроблено дві інтерактивні карти забруднення атмосферного повітря м. Львів у середовищі «Google My Maps» та «ArcGIS Online».