Засоби вимірювання теплових потоків при термовакуумних дослідженнях та випробуваннях виробів космічної техніки - ПОШТАРЕНКО, Ю. А.; РАССАМАКІН, Б. М.; РОГАЧОВ, В. А.; ХОМІНІЧ, В. І.; ШЕВЧЕНКО, М. Д. (Космічна наука і технологія, 2024)
З метою адаптації вітчизняного датчика теплового потоку ПТП-1Б до умов, характерних для наземних термовакуумних досліджень та випробувань виробів космічної техніки при відсутності атестованих датчиків – перетворювачів сумарних теплових потоків в діапазоні густин теплових потоків до 2000 Вт/м2 та спектральному діапазоні (0,2 – 20) мкм проведено порівняльний аналіз його характеристик з характеристиками широко застосованого в зазначеній області датчиком імпортного виробництва ФОА-020. Експериментальні дослідження проводились у термовакуумній камері експериментального стенду ТВК-2,5 при температурі її стінок 200С. Наведені рекомендації стосовно можливого використання вітчизняного датчика ПТП-1Б в якості робочого засобу вимірювань в системах моніторингу та діагностування при проведенні наземного відпрацювання об’єктів космічної техніки.