Особливості розподілу та детектування космічних променів, гама-спалахів та інших високоенергетичних джерел - ФЕДОРОВ, Ю. І.; КОЛЕСНИК, Ю. Л.; СЕРГІЄНКО, О. М.; ВАСИЛЕНКО, А. А. (Космічна наука і технологія, 2024)
Продемонстрована важливість використання баз даних наукових космічних місій для фундаментальних астрофізичних досліджень. На основі даних космічних апаратів та одержаних розв'язків рівняння переносу зроблені оцінки рівня модуляції космічних променів у геліосферних магнітних полях. На основі архівів спостережень наземних і космічних телескопів у радіо та оптичному діапазонах систематизовані радіо-властивості вибірки ізольованих активних ядер галактик близького Всесвіту. Також розглянуті можливості, які можуть з’явивитися завдяки базам даних майбутніх мультихвильових космічних місій.